Adásban:
Most

A MALOM projekttel kapcsolatban újra felpörögtek az események. A jászberényi testületi tájékoztatón kiderült, milyen szakaszban jár a pereskedés a kivitelezővel, milyen költségvetési sorokról sikerült visszafizetni a 800 milliós pályázati összeget és hogyan mentheti meg a beruházást a megyei területfejlesztés. Többek között erről szól a heti NÉZŐPONT!

Dr. Gedei József távozott a jászberényi önkormányzat alpolgármesteri posztjáról. Ezt a tényt Budai Lóránt polgármester jelentette be közösségi oldalán még január 3-án. A helyi politikai közbeszédet azóta is meghatározó döntést - elmondása szerint - közel másfél éve fontolgatta az érintett. A lemondás indokaiként felsorolt problémák összességét a kormánypárt jászberényi képviselői már a városvezetésnek címzett politikai vádiratként értelmezik. A Fidesz és a Mi Hazánk Mozgalom képviselői ezért a polgármester lemondását követelik. A Közösen Jászberényért Egyesület tagjai azonban cáfolják a volt alpolgármester felvetéseit, mondván minden önkormányzati döntésre rálátása volt. Az év első nagy port kavart politikai vitájáról szól a NÉZŐPONT január 12-ei adása.

A 90-es évek elején a Jászságban, a Lehel Vezér Gimnáziumban is megjelent a 8 évfolyamos oktatási forma, mely még mélyebb kötödésre adott lehetőséget a diákokkal. Sok sikeres érettségi, felvételi, mi több életpálya mutatja ennek eredményességét. Többek között erről és a gimnázium aktualitásairól szól a heti NÉZŐPONT, melynek vendége Antics István, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója.

Két hete számoltunk be arról, hogy a költségvetés év végi módosítása komoly várospolitikai vitába torkollott a két jászberényi képviselőcsoport között, de így van ez szinte minden komolyabb kérdésben, mint a MALOM Kulturális Központ beruházásának alakulásánál, vagy a 2022-re tervezett költségvetés koncepciójánál. Ezeket a kérdéseket néztük meg 3 nézőpontból. A műsor vendégei: Balogh Béla alpolgármester, Tamás Zoltán a jászberényi Fidesz-frakció vezetője, illetve hallhatjuk Dobrán Gyula a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselőjének véleményét is.

Nyolcadik alkalommal adták át a Jászsági Menedzser Klub Főnix díját, mellyel idén Konkoly Szabolcs, a Konkoly Electro Kft. ügyvezető igazgatójának munkásságát ismerték el, szeptember 18-án, szombaton este. Az alapításának 25. évét ünneplő egyesület, Honoris Maximus díját pedig Sas Istvánnak, az egyesület vezetőségi tagjának ítélték oda. Erről és a negyed évszázados egyesület munkásságáról szól a heti NÉZŐPONT.

A jászberényi testületi ülések visszatérésével újra felfokozódott a politikai hangulat a városban. A korábbi vitás ügyek mellé újak jöttek, melyekben a városvezetés a Fidesz képviselőcsoportjai között nincs egyetértés. Ilyen forró téma a Conselve tér parkolója is, mellyel kapcsolatban a sejtetéseken túl számos félinformáció kering a jász fővárosban. Többek között erről az előválasztás, jászsági eredményéről és a még mindig aktuális polémiákról beszélgettünk a NÉZŐPONT heti műsorában, melynek vendége Tamás Zoltán a jászberényi Fidesz-frakció vezetője volt.

A demokrácia ünnepe – vélekednek az ellenzék politikusai az előválasztásról. Az urnákhoz százezres nagyságrendben járulnak a választók, de közben felszínre kerülnek olyan ellentétek is, amelyek akár a későbbi együttműködést áshatják alá a résztvevők között. A jászsági politikai közélet fontos eseménye volt ezen a héten, hogy Dr. Kertész Ottót támogatva szeptember 22-én Jászberénybe látogatott Karácsony Gergely az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök jelölte. Milyennek képzelik az ország és a Jászság jövőjét? Hogyan integrálhatók az ellenzék politikai céljai? És mit jelent a gyakorlatban a mérsékelt radikalizmus? Sok más mellett ezekre a kérdésekre keressük a választ Nézőpont heti adásában.

Az összetartozás érzésének erősítése, az együttműködés lehetőségeinek bemutatása volt a legfőbb célja a nyolcadik alkalommal megszervezett Kárpát – Haza Kulturális és Gazdasági Konferenciának. A jászberényi Déryné Rendezvényházban tartott három napos program szervezői felvállalták azt is, hogy ízelítőt adjak a három évtizedes múltra visszatekintő Csángó Fesztivál értékteremtő műhelymunkájából is. Erről szól a heti NÉZŐPONT!

Az ellenzéki pártok - a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd - közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg. A 2021. évi előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják, ahol megválasztják a képviselőjelölteket. A második fordulóban a miniszterelnök jelöltek megválasztása következik, ha az első választáson egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok több mint 50 százalékát. A jászsági választókörzetben ketten gyűjtötték össze a jelöltséghez szükséges számú minimum 400 ajánlást. Mely problémák megoldását tartják a legfontosabbnak? Milyen programot kínálnak választóik számára? Erről szól a NÉZŐPONT mai adása. 

A Jászapáti díjátadó díszünnepség hoszabb összefoglalóját láthatják a NÉZŐPONT heti adásában, mely tartalmazza a méltató filmekkel és a díjazottak interjúit. Államalapításunk ünnepét, Jászapáti Város Önkormányzata, a Jászapáti Gazdakör, a Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség és a Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány közös összefogásban zajlott a Jászság második legnagyobb városában. Ebben az esztendőben 12 elismerést adtak át a Kisboldogasszony Nagytemplomban.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!