Adásban:
Most

Struktúrát vált a Jász Trió televízió. Több mint 10 év után teljesen új műsorstruktúrával de továbbra is a Jászság legfontosabb híreivel jelentkezik március 5-től a Jász Trió Tv.Nagy feladatok várnak az önkormányzatra ebben az esztendőben. Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester kérdeztük milyen lesz az idei év annak tükrében,hogy 25 éves a város.A Fényszaruiak baráti egyesülete 25. alkalommal várta barátait, támogatóit és a kultúrakedvelő helyi lakosságot a város talán legkiemelkedőbb társadalmi eseményére, a FÉBE jótékonysági bálba.

Épül a bölcsőde. A projekt összköltsége 350 millió forint. Kiállítás nyílt Bugyi István grafikusművész alkotásaiból. A tárlat az elmúlt két év munkáját mutatja be. A bajnokságra készül Jászfényszaru férfi labdarúgó és női kézilabda csapata is. Az edzésükön látogattuk meg a sportolókat.

Sikeres pályázatok Jászfényszarun. Elkezdődött az új bölcsőde kialakítása és az Ipari Parkban is egy új út megépítéséhez kezdenek. Januárban telt ház mellett rendezték meg a III. Liliom Bált. Az eseményre több mint 300 vendég érkezett.Tanulmány a nőkről. Január végén újabb szórakoztató és színvonalas előadást tekinthettek meg Jászfényszaru színház iránti elkötelezettjei.

A 2018-as év első Fényszaruról Jelentjük adásában összefoglaltuk a 2017-es év legfontosabb eseményeit.

19. alkalommal rendezték meg Jászfényszarun az Idősek Karácsonyát. Az eseményen vehette át Unger Balázs cimbalomművész a Jászfényszaruért kitüntetést.  Adventi Kávéház. A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság 21. alkalommal megrendezte zenés, kulturális estjét a karácsonyi készülődésben. Már csak karnyújtásnyira a karácsony. Felvillant advent második és harmadik gyertyalángja is a város koszorúján.

Befejeződött a zöld város projekt. A beruházások összköltsége 150 millió forint volt. Jászfényszarui sikerek a művészeti szemlén. Az együttes és egy táncos pár is nívódíjat hozott haza. November végén ismét színházba invitálták a település kultúrakedvelő lakóit. A Fortuna együttes kabaréjelenetekkel szórakoztatta a közönséget.Felvillant advent első gyertyafénye is a város koszorúján. Elkezdődött a várakozás időszaka.

Idén is folytatódott a lakossági fásítási program. A város közel 10 millió forintot különített el a költségvetésben erre a célra. Továbbtanulás. Pályaválasztási ankétot szerveztek a művelődési házban, ahol a térség oktatási intézményei számoltak be képzési lehetőségeiről. Vásár és programok Erzsébet napján. Az idei rendezvényt a művészetek köré építették. A szezon végén Jánoshidával csapott össze Jászfényszaru labdarúgó csapata. Parázs meccsnek ígérkezett a jászsági rangadó.

Otthonteremtési támogatás. Akár 3 millió forintot is kaphatnak azok a szakképzett fiatalok, akik Jászfényszarun építkeznek.Projektnyitó rendezvényt tartottak Jászfényszarun. A program címe „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Jászságban.Ifjú Fáy Aladár, grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Régi Kaszinó Étteremben.A Lumina Cornu Klub 11. alkalommal rendezte meg asztali szerepjáték versenyét. A rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek csapatok.

Forradalom és szabadságharc. Az ’56-os hősökre és mártírokra emlékeztek Jászfényszarun. 10 év után újra találkoztak a „vállalkozó nők a vidékért” projekt résztvevői. Kiállítás nyílt friss levegő címmel a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A tárlat László Cecília alkotásait tartalmazza. 9. alkalommal rendezték meg a fény fesztivált Jászfényszarun. Több mint 40 csoportos és egyéni versenyző lépett színpadra.

Régóta várt álom valósult meg Jászfényszarun. Átadták a 8 csoportszobás több mint 200 férőhellyel rendelkező Napfény Óvodát. Október 6.- a az Aradi Vértanúk Emléknapja és nemzeti gyásznap Magyarországon. Jászfényszarun is megemlékeztek a mártírhalált halt 13 honvédtisztről és az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről. Látványos fizika órát tartott Jászfényszarun Hártlein Károly a BME Fizikai Intézetének tanszéki mérnöke. Japán kiállítás nyílt Jászfényszarun. A tárlat a távol-keleti ország történelmi és gazdag művészeti örökségét mutatja be.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!