Adásban:
Most

1 hét, 25 program, több száz látogató. Számokban így lehetne összegezni a I. Fény napok és fesztivált. Mi megpróbáljuk a következő 15-20 percben összefoglalni mi minden történt ezen az egy héten Jászfényszarun.

2017-ben folytatódtak az útfelújítások, ahogyan az új nyolc csoportos óvoda kivitelezése is. Jelentős összeget hívott le a város a területi operatív programból, kerékpárút, feltáró út és körforgalom is épül. Mind e mellett Ifjúsági programot indított Jászfényszaru és elkezdte a világtalálkozó szervezését is. Az elmúlt fél esztendő legfontosabb momentumairól kérdeztük, Győriné dr. Czeglédi Márta polgármestert. Augusztus 13-án immár 6. alkalommal díjugrató versenyt rendeztek.

2018-ban felújítják a 32-es főút Jászberény és Jászfényszaru közötti szakaszát. A 6,2 milliárd forintos beruházás várhatóan még abban az évben befejeződik. Nyár közepéig több mint egy milliárd forintos támogatást hívott le Jászfényszaru a területi operatív programból. A pályázati forrást többek között az új bölcsőde kivitelezésére, útépítésre és a zöld város projektre fordítják.

Megújult a Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztálya. A beruházást jászfényszaru város önkormányzata is támogatta. A Samsung két új okostantermet adott át a jászfényszarui Általános Iskolában. Az intézmény 80 tablettel és két új okostáblával bővült. Lezárult a 2016/2017-es tanév. Két osztály 51 tanulója búcsúzott az iskolájától.

A Fényszaruról jelentjük című műsorunk nyári különkiadását láthatják, melyben az elmúlt időszak pillanatait idézzük fel Önöknek.

13 év után tért vissza a Jász Világtalálkozó szervezési joga Jászladányhoz. A rendezvény szervezői ebben az évben is várták a jász és kirajzott jász települések művészeti és hagyományőrző csoportjainak jelentkezését. A záróünnepségen értékelték a rendezvényt, köszönetet mondtak a közreműködőknek és átadták a stafétát a következő évi rendező településnek Jászfényszaru város polgármesterének.

Nemzeti összetartozás napja.  Utolsó útjára kísérték Maróti Istvánt, Jászfényszaru köztiszteletben álló sportemberét. A család, a barátok, sporttársak és a város is búcsúzott a tiszteletre méltó, példamutató személyiségtől, aki örök nyomot hagyott a Jászfényszaruiak emlékezetében. Május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Kilencedik alkalommal rendezte meg a Fényszarui Ló-Barát Egyesület fogathajót versenyét. Az eseményre közel 60 fogat nevezett a térségből.

Idén is folytatja Jászfényszaru a 2014-ben megkezdett lakossági fásítási programját. Május 20-án jászsági polgárőr napot rendeztek Jászalsószentgyörgyön, ahol a térség valamennyi polgárőr egyesülete képviseltette magát. „Összetart a dal” – ezzel a címmel rendezett zenés kulturális estét a FIROSZ Jászfényszarui szervezete.

Kihirdették a Samsung tanulmányi versenyek eredményét. A legjobbakat televízióval jutalmazták.  Redemptio. Jászfényszarun is megemlékeztek a jászok és kunok önmegváltásáról.Május 1-jén a város napját ünnepelte Jászfényszaru. Ebben az évben is sokszínű, érdekes programok várták ide látogatókat.

Sosem látott gazdasági erődemonstráció és közös együttgondolkodás. A jövő stratégiai válaszait kereste, illetve a berényi elkerülő befejezéséért és a 32-es felújításáért lobbizott az I. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencia. A képviselőtestület ebben az évben 36 millió forintot különített el a költségvetésben civilfinanszírozási alapként.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!