Adásban:
Most

Teltház, 52 kiállító, ars perzsica kiállítás. A mennyiség helyett a minőséget helyezi előtérbe a Jászság gazdasági kirakata. Néptánc, kézműves értékek, töltött káposzta és vonzó turisztikai attrakciók. A ma is 100%-ban magyar tulajdonú COOP üzletlánc számára nem kérdés, hogy üzleteit továbbra is Magyarországon gyártott termékekkel kívánja feltölteni. Tanévnyitó nyilvános ünnepi szenátusülést tartottak az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán, a tanítóképzés térségi fellegvárában.

Több mint 40 megyei önkormányzati szakmai kitüntető díjat osztottak ki a megyeházán. Ennek negyede a Jászságba került. Felszólítás bocsánatkérésre. Vona Gábor szavai sértették a nyugdíjasokat. Pócs szerint, legalább Budai kérjen bocsánatot! Újabb tárlat a Lehel-Filmszínház galériájában. A Jövőkép Alkotók Egyesülete szervezésében 27. alkalommal mutatta be alkotói gyümölcsét az Art Camp. Hónapról-hónapra! Politikai félév értékelés, a Jászság országgyűlési képviselőjével.

Államalapító Szent István királyunk bátor és előremutató döntése 1100 éve megteremtette a szuverén keresztény magyar állam alapjait, mely pajzsként védte Európát. Gazdafórumra gyűltek össze Jászfényszarun a térség mezőgazdasági vállalkozói. Összefoglaljuk a nyári programkavalkádot a teljesség igénye nélkül.

6 napon át, 60 program, közel 800 közreműködő. Állandó és vándor csángó kiállítások, a magyar diaszpórák kulturális értékőrzésének bemutatása, tehetségek színpada. Elindult a 27. Csángó Fesztivál. Már készülnek a középiskolák a 2017/2018-as tanévre. A Klapkában napelemeket cserélnek, míg a Liskában egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően közel 250 millió forintból korszerűsítik a fűtésrendszert és cserélik a homlokzati szigetelést. Végigkísértük a 30. jubileumi Mézvásár és Méhésztalálkozó programjait.

Épül egy új városi bölcsőde, és nappali ellátó a fogyatékkal élőknek, valamint a Malom Konferencia és Rendezvényközpont. Kerékpárutakat kötnek össze, és korszerűsítik a Bercsényi iskola energetikáját. Hőségriadó! A következő napokban az éjszakák sem nyújtanak felüdülést. Szombaton 30. Mézvásár, majd jövőhéten 27. Csángó Fesztivál. Jászsági Mézlovagrend alakul és állandó kiállítást kapnak Jászberényben a fesztivál névadó Csángók.

Újra megszólalt a Jászok kürtje, mely felébreszti bennünk az olykor-olykor elszunnyadó jász identitást, mely évszázadok óta tovább viszi ezt a népcsoportot céljai és jövője felé. Érezd a múltat és tudd, hogy jász vagy - szólt az idei hívó szó. A XXIII. Jász Világtalálkozó összefoglalója következik.

Körzetbejárás, balhé a Buzogány utcában, díj az iráni nagykövetnek, kormányhivatali felújítás, és jó hírek a 32-es főút kivitelezésről. Hírek a tv-s nyári szünet idejéről. Lengyel diákok Jászberényben, könyvtárosi konferencia a honismeretről és Jászberényi kislány a világ legszebbje között. Aktualitások az elmúlt hétről. A Jászsági Randevú után jönnek a térség kulturális turizmus igazi nagyágyúi. Augusztus 5-én a 30. Mézvásár és Méhésztalálkozó, 8-13-ig pedig a 23. Csángó Fesztivál.

Megújultak a kórtermek, kicserélték a nyílászárókat és játszó sarkot alkottak. Közel 2 tucat vállalkozás, több mint 20 millió forint értékben támogatta a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Csecsemő,-és Gyermekosztályát. Június 9-én, este átadták Európa egyik legmodernebb 1200 m2 bemutatótérrel, rendelkező Mercedes Márkakereskedését. Hosszú évek után ismét megújul a trió rádió. Alig 1 hét és itt a XXIII. Jász Világtalálkozó.

Ez a Berényi Hírmondó nyári különkiadása, melyben az elmúlt félévet értékeltük. A stúdióban Dr. Szabó Tamás.

Június 7-én városunk vezetősége, és képviselői folytatták rendszeres üzemlátogatási sorozatukat. Helyi foglalkoztatási együttműködés, paktum megvalósítása a jászberényi járásban címmel indult projekt a kistérségben, melynek működésében a Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya és a Magyarországi Magiszter Alapítvány is kapcsolódik.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!