Adásban:
Most

Évtizedes csapadékvíz elvezetési panaszok, keskeny bevezető útszakasz a Szatmári Lakótelepre és illegális szemetelők a Szent Imre temető melletti szelektív hulladéklerakónál. Újabb példamutató társadalmi szerepvállalás! Komfort Szobát adtak át SZEK belgyógyászati osztályán. A 4 milliós beruházást az OTB Bank ajánlotta fel. Jászladány rendezi a 23. Jász Világtalálkozót.

Az Ifjúsági Ház a hétvégén megtelt tömérdek mennyiségű LEGO-val, melyből a kockabarátok óriásdarukat, hatalmas traktort, kisvasutat mozgó vonattal építettek. A gyerekeket valósággal lenyűgözte a kiállítás.A jász ünnepek ceremóniája szerint a történelmi zászlók után a jászok összetartozásának szimbóluma, avagy a Lehel Kürt és a város elöljáróinak, valamint a Csikós Miklós regnáló jászkapitány és kísérete bevonulásával kezdődött a városi díjátadó díszünnepség.

A Lehel Vezér Gimnázium 250 éves jubileumi évében, várható volt, hogy számos programmal igyekeznek a pedagógusok és a diákok bemutatni az itt folyó oktatást, a megszerezhető kompetenciákat, vagy csak az iskola közösségének életét. Ilyen hagyományteremtő céllal született meg LVG Diákfilm Fesztivál ötlete is, melyet, kedden délután rendeztek a Lehel Filmszínházban. Jászberényben továbbra is találhatunk kátyúkkal tarkított útrészeket, és vele párhuzamosan bosszankodó városlakókat, sofőröket. Harmadik kátyúkörképünkben a jelenlegi aszfalt viszonyokról és a tervezett javításokról adunk hírt, melyek városban található állami kezelésű utakat érintik.

A nap, amikor megtapasztalhatták a magyar emberek a szabadság erejét és annak nemzetformáló hatását. A Jászság Népi Együttes táncosai a Lehel Vezér Gimnázium előtt, a Gimi 7. N osztályos tanulói a 48-asok terén emlékeztek. Március 13-án az önkormányzati delegáció a hetes választókörzetbe látogatott el.  Eredményesen zárta a 2016-os évet a Jászberényi Rendőrkapitányság.

3-4 milliárdos hitelfelvételről döntött a képviselőtestület szerdai soros ülésén. 10 év után újra benépesedhet a portelki közösségi ház. 11 millióból újította fel az önkormányzat.  Értékelt a katasztrófavédelem. A megyei és jászsági statisztikák alapján, megnyugtató a térség katasztrófavédelmi felkészültsége.

Közel 240 millió forintos beruházással fejlesztette jászberényi Szerszám- és Célgépüzemét az Electrolux Lehel Kft. A Demokratikus Koalíció helyi szervezete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy saját eszközeivel megpróbálja előre mozdítani a várost elkerülő harmadik körgyűrű megépítését. 800.000 megkínzott, megszégyenített magyar, 340.000 halott. Az 1919-es gyötrelmes kommunista diktatúra szörnyűségeit átélő áldozatokra emlékeztek Jászberényben, február 24-én, a Táncsics Mihály utcában.

Döntés Után című magazinunkban Dr. Szabó Tamás polgármesterrel beszélgettünk a 7,5 milliárdos költségvetésről. Az ÉMÁSZ részvények eladása és a fejlesztési hitel kérdése voltak a legfontosabb vitatott pontok. 3 tartózkodással fogadták el a 2017-es költségvetést. A JOBBIK, az MSZP és a DK képviselői az ÉMÁSZ részvények eladását és a hitelfelvételt kritizálták.

Döntés Után című magazinunkban Dr. Szabó Tamás polgármesterrel beszélgettünk a 7,5 milliárdos költségvetésről. Az ÉMÁSZ részvények eladása és a fejlesztési hitel kérdése voltak a legfontosabb vitatott pontok. 3 tartózkodással fogadták el a 2017-es költségvetést. A JOBBIK, az MSZP és a DK képviselői az ÉMÁSZ részvények eladását és a hitelfelvételt kritizálták.

A képviselőtestület tárgyalta és elfogadta 7,5 milliárdos, városi költségvetését. 5 milliárd forint pályázati forrás érkezhet városunkba. Hegyi Istvánnal, a Városfejlesztési Iroda vezetőjével beszélgettünk a 2017-es év, sürgető megvalósítási időszakáról. Sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Lovaskultúra ismereterjesztése projektjéről.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!