Adásban:
Most

Ismét erős, egységes társadalmi összefogásra van szüksége Magyarországnak. Erről beszélt Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a múlt csütörtöki, Jászberényi lakossági fórumon, ahol a nemzeti konzultációs kérdőíveket kitöltésével kérték a magyar emberek támogatását. Foglalkoztatási együttműködés, a jászberényi járásban címmel indult projekt a kistérségben. A cél, a megnyert 433 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból, 280 fő, hátrányos helyzetű, munkanélküli visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra.

A Jászkun Redemptio 272. évfordulója tiszteletére rendeztek díszünnepséget a jász, elazármazott jász, a nagykun,- és kiskun települések delegációinak részvételével Jászberényben. Politikai csörte az országos plakátkampányban. A Budai Lóránt szerint a helyi Fidesz aktivisták magán és közvagyont is romboltak a JOBBIK plakátjainak összefestékezésével. Elballagtak Jászberényi végzősök. Közel 500 diák vette vállára a ballagó tarisznyát, és búcsúzott iskolájától múlt pénteken és szombaton.

Pócs János országgyűlési képviselő, múlt pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatót, képviselői irodájában a nemzeti konzultáció jelentőségéről és a magyar szavazóknak feltett kérdésekről. Bizonyára sokan emlékszünk az egykori Lehel Hűtőgépgyárra, mely az országban egyedülálló dinamikával fejlődött, és vele együtt városunk is. Április 28-án a Jászság műszaki nagyjaira emlékeztek a Szikra Galériában. Január végétől ismét önálló tankerület működik a Jászságban, jászberényi székhellyel. Az éves szinten 3,2 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó tankerületi központ alá 24 iskola tartozik.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb gazdasági erődemonstrációja zajlott, múlt pénteken az I. JÁSZSÁGI GAZDASÁGI ÉS FEJLESZTÉSI KONFERENCIÁN, melyet hagyományteremtő célzattal hívott életre a Jászsági Menedzser Klub Egyesület.Ezen a héten karrierépítéssel folytatódott a Leheles szerdák programsorozata.

Jászberényben a komoly hagyománnyal rendelkező egykori Aprítógépgyár acélmegmunkáló üzemét korábban Rukki később pedig a Fortaco Zrt. vette át. A 6-os számú választókörzetben az elmúlt évekhez hasonlóan a járdák állapota jelenti a legnagyobb problémát, de egyes területeken a csapadékvíz-elvezető rendszer is komoly gondot okoz.

Évtizedes csapadékvíz elvezetési panaszok, keskeny bevezető útszakasz a Szatmári Lakótelepre és illegális szemetelők a Szent Imre temető melletti szelektív hulladéklerakónál. Újabb példamutató társadalmi szerepvállalás! Komfort Szobát adtak át SZEK belgyógyászati osztályán. A 4 milliós beruházást az OTB Bank ajánlotta fel. Jászladány rendezi a 23. Jász Világtalálkozót.

Az Ifjúsági Ház a hétvégén megtelt tömérdek mennyiségű LEGO-val, melyből a kockabarátok óriásdarukat, hatalmas traktort, kisvasutat mozgó vonattal építettek. A gyerekeket valósággal lenyűgözte a kiállítás.A jász ünnepek ceremóniája szerint a történelmi zászlók után a jászok összetartozásának szimbóluma, avagy a Lehel Kürt és a város elöljáróinak, valamint a Csikós Miklós regnáló jászkapitány és kísérete bevonulásával kezdődött a városi díjátadó díszünnepség.

A Lehel Vezér Gimnázium 250 éves jubileumi évében, várható volt, hogy számos programmal igyekeznek a pedagógusok és a diákok bemutatni az itt folyó oktatást, a megszerezhető kompetenciákat, vagy csak az iskola közösségének életét. Ilyen hagyományteremtő céllal született meg LVG Diákfilm Fesztivál ötlete is, melyet, kedden délután rendeztek a Lehel Filmszínházban. Jászberényben továbbra is találhatunk kátyúkkal tarkított útrészeket, és vele párhuzamosan bosszankodó városlakókat, sofőröket. Harmadik kátyúkörképünkben a jelenlegi aszfalt viszonyokról és a tervezett javításokról adunk hírt, melyek városban található állami kezelésű utakat érintik.

A nap, amikor megtapasztalhatták a magyar emberek a szabadság erejét és annak nemzetformáló hatását. A Jászság Népi Együttes táncosai a Lehel Vezér Gimnázium előtt, a Gimi 7. N osztályos tanulói a 48-asok terén emlékeztek. Március 13-án az önkormányzati delegáció a hetes választókörzetbe látogatott el.  Eredményesen zárta a 2016-os évet a Jászberényi Rendőrkapitányság.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!