Adásban:
Most

Ebben az esztendőben Jászladány a 23. Jász Vilátalálkozó házigazdája. 17. alkalommal rendezte meg a Makó Pál Diáknapokat a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium. 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar Költészet Napját. Ebből az alkalomból a Jászapáti Pájer Antal Művelődési Házban szavalóversenyt rendeztek.

Folytatódik az állami rezsicsökkentés. Március 16-tól újabb 20 hatósági eljárás díja szűnt meg, melyből 15 a magánszemélyek, 5 pedig a vállalkozások terheit csökkenti. Itt a húsvét! Vásároljon tudatosan! Tanácsok a húsvéti alapkellékek beszerzéséről. Utolsó útjára kísérték Dr. Kalmár Pálné, nyugalmazott gimnáziumi igazgatót, április 7-én, pénteken, a jászapáti római katolikus temetőben.

A legfőbb cél a hátrányos helyzetű, munkanélküliek visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra, mely hosszabb távon jobb életminőséget biztosít a rászoruló családoknak. 280 millióból valósítaná ezt meg a „Foglalkoztatási együttműködések Jászapáti járásban” című projekt. Két ülés közötti események és aktuális képviselőtestületi témák, a strand egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésétől, a kábítószer ügyi egyeztető fórumon át, egészen az eu-s közbeszerzési anomáliákig. A stúdióban Farkas Ferenc polgármester.

Eredményesen zárta a 2016-os évet a Jászberényi Rendőrkapitányság. Teremtésvédelmi nap és kiállítás a 17-18. századi színjátszásról a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnáziumban. Április 1-jétől minden hétvégi fogorvosi ügyelet Szolnokon, két betöltetlen állás az önkormányzatnál, gyermekjáték gyűjtés a Könyvtárnak. HÍREK INFORMÁCIÓK ÁPRILIS HÓNAPRA.

Emlékmise, nemzeti színű szalaggal díszített koszorúk és ünnepi műsor a Pájer Antal Művelődési Házban. Ezek segítettek visszaemlékezni és megidézni a 169 évvel ezelőtti eseményeket a nemzeti szabadság piros betűs ünnepén. 280 millió forintból igyekeznek fellendíteni a munkaerő helyzetet a Jászapáti járásban.

Készenléti rendőrök érkeztek a Jászságba. A kirendelt egységek elsődleges feladata a lakosság szubjektív biztonságérzetének a növelése, a bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása. Kötelező eb összeírás, véradások és nemzeti konzultáció az iskolai külföldi kirándulások biztonságáért, jászsági stand az utazás kiállításon, újra pályázható civil vándordíj és végül 2 hír a kéklámpás szervektől. Kis híreink jönnek.

Eredményes tavalyi évet tudhat maga mögött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Csökkent a lakás- és szabadtéri tüzek és a szénmonoxid mérgezések száma is. A jászsági statisztika is hozzájárult a megye javuló eredményeihez. A jövőben továbbképzésekkel hatékonyabb, gyakorlatiasabb végrehajtással, illetve a szabadtéri tüzek megelőzésével, javítanák tovább a megnyugtató jászsági helyzeten.

Hogyan osztható el a város 1 milliárdos financiális terve? Melyik bizottsági területre, mennyiből és mire költhet a 2017-es büdge. Költségvetési értékelések az önkormányzati bizottságok elnökeitől. Dr. Rakovszky György és Dr. Joó Andor emléktáblájánál rótták le tiszteletüket az emlékezők. Jászapáti Város Önkormányzata február 25-én, szombaton, hajtott fejet a Kommunizmus áldozatai előtt. Átlagos évet zárt a Jászapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely 2017-ben 80. jubileumi évfordulóját ünnepli.

Stúdióbeszélgetés. Jászapáti Város Önkormányzata tárgyalta a település 2017-es költségvetését. Influenza híradó, adóhatáridők, meghívók, a városi rendezvényekre és megemlékezésekre. 4 éves és egyre népszerűbb Jászapátin a Nippon Zengo.

Olvad a hó, terebélyesedik a belvíz és elpusztulhat a vetés. Belvízgondok Jászapátin. A 48-as iskola játszóterét újítják meg a jótékonysági iskolabál bevételéből. A művészeti sulisok a kabaré hangulatát idézték meg a táncos est műsoraként. Generáció váltás közben, de nagy élmények után és komoly tervekkel vág bele a jövőbe a 19 éves Pethes Sándor Ifjúsági Fúvószenekar. Utolsó útjára kísérték Szalkári Rózsa művésztanárt a Jászapáti Katolikus temetőben.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!