Adásban:
Most

A stúdióban Pócs János országgyűlési képviselő. Berente Éva személyében új önkormányzati képviselő tette le az esküt a Jászapáti testületben. Vezetőségváltás a Jászapáti Városüzemeltető élén a strandszezon előtt. Ahol Bodnár Attila befejezte ott Tótin Lóránt folytatja a kft. sikeres üzemeltetését. Legyen a vendége Jászladány településnek a XXIII. Jász Világtalálkozón.

Pócs János országgyűlési képviselő, múlt pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatót, képviselői irodájában a nemzeti konzultáció jelentőségéről és a magyar szavazóknak feltett kérdésekről. Az elmúlt évtizedek legnagyobb gazdasági erődemonstrációja zajlott, múlt pénteken az I. JÁSZSÁGI GAZDASÁGI ÉS FEJLESZTÉSI KONFERENCIÁN, melyet hagyományteremtő célzattal hívott életre a Jászsági Menedzser Klub Egyesület.

A stúdióban Farkas Ferenc. A Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola második alkalommal rendezte meg a középkori hangulatba burkolózó matematika versenyét, a Lovagi Logikai Tornát.Egy nap az egészséges életmód népszerűsítéséért. Április 21-én a jászapáti praxisközösség nyílt napot szervezett a Kossuth úti Egészség Lakban, ahol egész-napos programokkal várták az érdeklődőket.

A történelmi hagyományoknak megfelelő formulák mellett emlékeztek az elöljárók az önmegváltás 272 éves történelmi jubileumára Jászberényben.Jászapátin ünnepi beszédekkel és fejhajtással tisztelegtek a helyi redemptus ősök előtt.

Ebben az esztendőben Jászladány a 23. Jász Vilátalálkozó házigazdája. 17. alkalommal rendezte meg a Makó Pál Diáknapokat a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium. 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar Költészet Napját. Ebből az alkalomból a Jászapáti Pájer Antal Művelődési Házban szavalóversenyt rendeztek.

Folytatódik az állami rezsicsökkentés. Március 16-tól újabb 20 hatósági eljárás díja szűnt meg, melyből 15 a magánszemélyek, 5 pedig a vállalkozások terheit csökkenti. Itt a húsvét! Vásároljon tudatosan! Tanácsok a húsvéti alapkellékek beszerzéséről. Utolsó útjára kísérték Dr. Kalmár Pálné, nyugalmazott gimnáziumi igazgatót, április 7-én, pénteken, a jászapáti római katolikus temetőben.

A legfőbb cél a hátrányos helyzetű, munkanélküliek visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra, mely hosszabb távon jobb életminőséget biztosít a rászoruló családoknak. 280 millióból valósítaná ezt meg a „Foglalkoztatási együttműködések Jászapáti járásban” című projekt. Két ülés közötti események és aktuális képviselőtestületi témák, a strand egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésétől, a kábítószer ügyi egyeztető fórumon át, egészen az eu-s közbeszerzési anomáliákig. A stúdióban Farkas Ferenc polgármester.

Eredményesen zárta a 2016-os évet a Jászberényi Rendőrkapitányság. Teremtésvédelmi nap és kiállítás a 17-18. századi színjátszásról a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnáziumban. Április 1-jétől minden hétvégi fogorvosi ügyelet Szolnokon, két betöltetlen állás az önkormányzatnál, gyermekjáték gyűjtés a Könyvtárnak. HÍREK INFORMÁCIÓK ÁPRILIS HÓNAPRA.

Emlékmise, nemzeti színű szalaggal díszített koszorúk és ünnepi műsor a Pájer Antal Művelődési Házban. Ezek segítettek visszaemlékezni és megidézni a 169 évvel ezelőtti eseményeket a nemzeti szabadság piros betűs ünnepén. 280 millió forintból igyekeznek fellendíteni a munkaerő helyzetet a Jászapáti járásban.

Készenléti rendőrök érkeztek a Jászságba. A kirendelt egységek elsődleges feladata a lakosság szubjektív biztonságérzetének a növelése, a bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása. Kötelező eb összeírás, véradások és nemzeti konzultáció az iskolai külföldi kirándulások biztonságáért, jászsági stand az utazás kiállításon, újra pályázható civil vándordíj és végül 2 hír a kéklámpás szervektől. Kis híreink jönnek.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!