Adásban:
Most

Emlékmise, nemzeti színű szalaggal díszített koszorúk és ünnepi műsor a Pájer Antal Művelődési Házban. Ezek segítettek visszaemlékezni és megidézni a 169 évvel ezelőtti eseményeket a nemzeti szabadság piros betűs ünnepén. 280 millió forintból igyekeznek fellendíteni a munkaerő helyzetet a Jászapáti járásban.

Stúdióbeszélgetés. Jászapáti Város Önkormányzata tárgyalta a település 2017-es költségvetését. Influenza híradó, adóhatáridők, meghívók, a városi rendezvényekre és megemlékezésekre. 4 éves és egyre népszerűbb Jászapátin a Nippon Zengo.

Olvad a hó, terebélyesedik a belvíz és elpusztulhat a vetés. Belvízgondok Jászapátin. A 48-as iskola játszóterét újítják meg a jótékonysági iskolabál bevételéből. A művészeti sulisok a kabaré hangulatát idézték meg a táncos est műsoraként. Generáció váltás közben, de nagy élmények után és komoly tervekkel vág bele a jövőbe a 19 éves Pethes Sándor Ifjúsági Fúvószenekar. Utolsó útjára kísérték Szalkári Rózsa művésztanárt a Jászapáti Katolikus temetőben.

Közel 400 m2 városi útfelület sérült az extrém téli időjárás következtében. Kátyú körkép Jászapátin. Változás a személyi jövedelemadó- bevallásban. 2017-ben már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a nyilatkozat tervezetét. Aláírták a foglalkoztatási- gazdasági együttműködési paktumot. A konzorcium célja a foglalkoztatás növelése a megyénkben.

Költségvetési előkészítés. A 2 milliárdos városi büdge mellett 3 milliárdnyi pályázati forrás jellemzi a 2017-es esztendőt. Idén a gazdasági erőt és a városi bevételt növelő fejlesztésekre igyekszik prioritást helyezni az önkormányzat.Január 26-án, csütörtökön, szakmai tájékoztató fórumot tartott a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. Jászberényben. Bemutatták a 2014- 2020-as időszakra tervezett európai uniós pályázatokat.

A Magyar Kultúra Napját, múlt vasárnap ünnepelték meg Jászapátiban, a papköltő Pájer Antalról elnevezett művelődési Házban. Január 21-én, szombaton rendezték meg a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola alapítványi bálját.

Pócs János országgyűlési képviselő értékelte a 2016-os esztendőt. A nagykátai Tájház hagyományőrzői mutatkoztak be Jászapátin a településre jellemző népi képzőművészeti remekeikkel. A kiállítást a Vágó Pál múzeumban láthatják. Visszatekintés az óévbúcsúztató TÉBA kupára. A várt papírforma igazolódott be. Az Eurotrans ismét megvédte bajnoki címét.

Gazdag kulturális kínálat a hagyományos programoktól az újdonságokig. Kulturális programszemle 2016-ból. Eredmények, változások, sikeres szezonok és az újraindított apáti labdarúgás.
Sportösszefoglaló az elmúlt esztendőből.

A stúdióban Farkas Ferenc polgármester Úr, akivel a 2016-os évet értékeltük.

A karácsony közeledtével, a Kisboldogasszony- templomban jártunk, ahol, Kladiva Imre apátplébánost kértük meg, hogy mondja el a karácsonyhoz kapcsolódó gondolatait. Most igyekszünk röviden összefoglalni a plébános atya, a híveknek intézett üzenetét.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!